Module Groupage / Sneltransport

Efficiënt plannen van groupage / sneltransport levert winst op

Bij groupage / sneltransport is het aan de planner of een vrachtwagen efficiënt en winstgevend wordt beladen. Een planner kan echter maar een beperkt aantal vrachtauto's handmatig of met een spreadsheet plannen. Door de planning te automatiseren kan dezelfde planner veel meer vrachtauto's plannen met minder foutkansen. 
En er kan eenvoudig worden gefactureerd. 

De Groupage / Sneltransport module voorziet hierin.

De module Groupage / Sneltransport werkt als volgt: 

Het betreft een module voor een ritadministratie voor pakketten of goederen partijen die gegroupeerd vervoerd kunnen worden. Kleinere opdrachten, meerdere goederen van diverse aanbieders naar diverse bestemmingen, worden samengevoegd in één rit. 

Van elke rit is na te gaan naar welke bestemmingen die onderweg is met welke charter of chauffeur. 
Bij al deze opdrachten kunnen de prijsafspraken - zowel naar de klant als naar een eventuele charter - worden genoteerd. 

Na afloop van het transport is het dossier compleet en kunnen facturen worden geproduceerd. De groupagetransport module is ontworpen om een papieren planlijst te vervangen en de planner te ondersteunen.

Er kunnen vele belangrijke zaken worden vastgelegd zoals lading, laad-, losadressen, auto’s, chauffeurs, enz.

Er kan met meerdere planners tegelijk gewerkt worden, eventueel op verschillende locaties, waarbij iedereen de hele planlijst actueel bijgewerkt kan zien en er in kan werken. 

Het is mogelijk meerdere dagen vooruit te plannen en bijvoorbeeld alleen de ritten in te zien die nog niet afgehandeld zijn. 

Ritopdrachten kunnen worden geprint of verstuurd pere-mail of sms, alles rechtstreeks uit de planlijst die op het scherm staat. 

Extra kosten zoals wachturen kunnen direct worden vastgelegd en geprint, gemaild, enz.

De nacalculatie is eenvoudig te controleren, omdat opbrengsten en kosten tegenover elkaar in een dossier staan.

Naar charters is (interne-) credit facturatie mogelijk.

Tevens worden alle inkoop nota’s op de dossiers verantwoord en daarmee is er een sluitende controle op alle inkomende nota’s.